La Cotroceni s-a încheiat prima întâlnire din seria consultărilor preliminare convocate de preşedintele Iohannis după alegeri

La Cotroceni s-a încheiat, cu puţin timp în urmă, prima întâlnire din seria consultărilor preliminare convocate de preşedintele Iohannis după alegeri. În absenţa PSD, care deocamdată a refuzat invitaţia la Cotroceni, primii care au discutat cu şeful statului au fost reprezentanţii PNL. La această oră încep consultările cu liderii USR, aflaţi la prima întâlnire cu şeful statului. Alina Stănuţă revine în direct cu noi informaţii:
Reporter: Liderul PNL Raluca Turcan declara în urmă cu puţin timp că partidul său nu este în măsură să înainteze o propunere de premier, dar critica şi posibilitatea ca o persoană condamnată penal să fie condusă la conducerea Guvernului. Dacă însă se va contura o dreaptă puternică, Dacian Cioloş ar fi prima opţiune pentru funcţia de premier, a precizat Raluca Turcan. Liderul liberal a criticat după consultările de la Cotroceni şi programul economic al PSD şi a apreciat că social-democraţii încep discuţia pentru viitorii patru ani cu o mare fraudă de încredere.
Raluca Turcan: Programul economic al PSD nu este sustenabil. Nu poate să reprezinte soluţia pentru bunăstarea cetăţenilor acestei ţări. În plus faţă de asta, PNL consideră că am anula toate eforturile instituţionale făcute până acum dacă în fruntea Guvernului României ar fi propusă o persoană condamnată penal.
Reporter: Aici, la Palatul Cotroceni, au ajuns deja şi liderii USR, conduşi de Nicuşor Dan. Ei au la dispoziţie o oră pentru a discuta cu şeful statului despre viitorul guvern şi noul premier./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 decembrie)