Exploatările miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au rămas fără pază

Exploatările miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au rămas fără pază, după ce societatea care presta acest serviciu nu şi-a plătit angajaţii timp de mai mute luni. În prezent, paza este asigurată de salariaţii proprii, fapt care creează disfuncţionalităţi de producţie şi probleme de securitate, după cum transmite corespondentul RRA Ilie Pintea.
Reporter: Paza exploatărilor miniere din subordinea Complexului Energetic Hunedoara a fost asigurată de o societate de profil care a câştigat licitaţia organizată pentru aceste servicii, însă, în ultimele zile, securitatea perimetrelor e responsabilitatea angajaţilor de la fiecare mină.
Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele: Un număr destul de mare de personal este dislocat din unităţile miniere pentru a acoperi această problemă. Serviciul propriu de pază nu poate să reacţioneze aşa cum ar reacţiona o firmă normală de pază. Sunt luaţi oameni din anumite activităţi şi direcţionaţi spre activitatea de pază.
Reporter: Administraţia Complexului Energetic Hunedoara afirmă că a decontat serviciile de pază, însă firma de securitate nu şi-ar fi plătit angajaţii, aşa că aceştia au părăsit posturile. În prezent, se poartă discuţii cu societatea în cauză pentru a-şi onora obligaţiile contractuale, în caz contrar urmând să fie organizată o nouă licitaţie./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 aprilie