Zece motive pentru a vizita Ungaria

În fiecare an, la 20 august, este marcată Ziua naţională a Republicii Ungare. Cu acest prilej, vă prezentăm zece motive pentru care merită să vizitaţi Ungaria. Această ţară are tot ce trebuie atât pentru iubitorii vacanţelor active, cât și pentru cei care doresc să facă plajă.
***
Atmosfera armonioasă și fermecătoare a Parisului

Capitala Ungariei, Budapesta, îmbină perfect frumusețea Berlinului de Vest cu farmecul Parisului și al Londrei. Zona istorică a Budapestei a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
***
Bastionul care nu a fost cucerit niciodată

Bastionul Pescarilor din Budapesta a fost construit la începutul secolului al XX-lea ca parte a ansamblului arhitectural al Palatului Regal. Anterior, în acest loc se făcea comerţ cu pește. Aspectul neobișnuit al structurii este dat de cele șapte turnuri având forma locuințelor triburilor maghiare nomade – fondatorii statului ungar.
***
Frumusețea maiestuoasă a Parlamentului

O adevărată minune a arhitecturii este clădirea Parlamentului ungar de pe malul Dunării. Puterea și grația acestuia fascinează de la prima vedere. Acest simbol al independenței și unității națiunii ungare păstrează sub cupola sa Coroana Sacră, care are o vechime de peste 1.000 de ani.
***
Ungaria și propria sa mare

Un motiv de mândrie națională este cel mai mare lac din Europa Centrală – Lacul Balaton. Rezervația naturală, sanatoriile, zonă turistică, navigație sportivă – ca la mare, nu-i așa?
***
Podul cu Lanțuri de peste Dunăre

Cândva Buda deluroasă și Pesta cea plată erau două orașe separate. Astăzi, acestea formează Budapesta, iar părțile istorice ale capitalei ungare sunt legate între ele de 8 poduri frumoase. Podul cu Lanțuri este unul dintre cele mai apreciate de către localnici, acesta fiind alintat și „Bătrâna Doamnă”. 
***
Cele mai lungi tramvaie din lume

Fără îndoială, constructorii de mașini din Ungaria nu au fost lipsiți de imaginație. Pe lângă cele mai vechi trenuri de metrou din Europa – pe magistrala galbenă circulând și acum vagoane din lemn – la Budapesta mai există o cale ferată „dinţată” (cu cremalieră) și tramvaie cu o lungime de peste 50 de metri (cele mai lungi din lume).
***
Biserica rupestră

Veche de aproape 800 de ani, această biserică rupestră a aparţinut călugărilor paulini și a fost cioplită în stâncă. Potrivit unei legende, numeroși oameni au fost vindecaţi aici de primul rege ungar, Sfântul Istvan.
***
Izvoarele și băile termale din Budapesta

În capitala Ungariei se află cel mai mare centru-spa din Europa. Saunele cu arome de mentă și vanilie, izvoarele termale fierbinți, piscinele în aer liber – este tot ce aveți nevoie pentru sănătate și odihnă bună. Cele mai renumite băi sunt Széchenyi și Gellért, care sunt deschise vizitatorilor pe tot parcursul anului, indiferent de vremea de afară.
***
Străzile medievale și acoperișurile din piatră
 

Micile străzi pietruite și casele colorate apar atunci când nu te aștepţi, transformând megapolisul zgomotos într-un oraș liniștit și confortabil, unde plimbarea în doi devine plăcută și fascinantă.
 
Traducerea și adaptarea: Svetlana Sîrbu
 
sursa foto: www.adme.ru