Deşertul Atacama din Chile este considerat unul dintre cele mai aride din lume. La orizont nu se zăreşte nicio picătură de apă, dar acest loc pustiu, situat în nordul ţării, în care orice formă de viaţă pare să fi dispărut, ştie să-şi recâştige drepturile. Un adevărat miracol a transformat solul uscat în câmpuri vaste de flori, oferind peisaje excepţionale.
floare1Locuiotorii din regiunea Atacama, la graniţa dintre Peru şi Chile, sunt spectatorii unui fenomen rar. După ploi abundente, în emisfera sudică au ieşit din pământ milioane de flori albe şi roz. Deşi nu e prima dată când deşertul Atacama este acoperit cu flori după ploi, presa chiliană spune că acest fenomen este incredibil în acest an.

floare2Într-un interval de timp de cinci până la şapte ani, precipitaţiile neobişnuite din toamnă determină peste 200 de specii de plante să înflorească. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în anul 2015. De data aceasta însă, florile au apărut mai devreme şi oamenii se pot bucura de fenomenul numit „desierto florido”, adică deşertul înflorit. Oamenii de ştiinţă şi turiştii călătoresc spre deşertul care se întinde pe 49.000 de kilometri pătraţi şi se învecinează cu Argentina, Bolivia şi Peru pentru a vedea florile pe care doresc apoi să le imortalizeze în fotografii.(www.positivr.fr, mnn.com, https://qz.com/)/aionescu

floare 3

RADOR, 28 august