Reverenţă Regelui Mihai I, sâmbătă, 16 decembrie, la Radio România Cultural

Istoricul Georgeta Filitti, actrița Maia Morgenstern, istoricul de artă Adrian Silvan Ionescu și violonistul Șerban Lupu sunt câțiva dintre invitații emisiunii speciale dedicate memoriei Regelui Mihai, pe care Radio România Cultural o va difuza sâmbătă, în direct, de la ora 10:00 la ora 13:00.
Dan Manolache, realizatorul emisiunii Pagini de Istorie de la Radio România Cultural, va începe dezbaterea cu trei tineri absolvenţi ai Facultăţii de Istorie din Bucureşti, după care discuţia se va concentra pe respectarea valorilor, corectitudinea istorică şi pe viitorul Casei Regale a României.
Programul pregătit de Radio România Cultural în ziua funeraliilor Majestăţii Sale, Regele Mihai I, va continua, de la ora 13:15, cu o ediţie specială a emisiunii Bilet de îmbarcare, dedicată locurilor devenite istorice datorită Casei Regale a României.
Andreea Ionescu invită publicul la București (Biserica Stavropoleus), Constanța (“Cuibul Reginei”), Sinaia (Castelul Peleș, Pelișor, Stâna Regală), Arad (Castelul Regal de la Săvârșin) Curtea de Argeș (Biserica Domnească) și chiar… în Țara Hațegului.
Alte popasuri vor fi Gările Regale din București, Sinaia și Curtea de Argeș, dar şi Aubonne și Geneva, locuri speciale pentru destinul Familiei Regale a României.
Tot sâmbătă, de la ora 18:00, ziua dedicată Regelui Mihai continuă cu un documentar despre cea mai mare pasiune a sa: maşinile. Majestatea Sa a fost posesorul uneia dintre cele mai interesante colecții de mașini din lume, majoritatea jeepurilor fiind în totalitate recondiţionate chiar de către rege. Ascultătorii vor descoperi pasiunea pentru caii-putere a celui care obişnuia deseori să spună că „s-a născut cu volanul în mână”, vor afla poveștile jeepul-ui care i-a aparținut generalului Patton, ale faimosului Jaguar albastru și ale Mercedesului 540 K Roadster, despre care Regele spunea că este cea mai frumoasă mașină construită vreodată, într-un documentar realizat de Diana Joicaliuc.

1-6-1200x480