Discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pe tema independenţei justiţiei

Au fost discuţii aprinse, astăzi, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pe tema independenţei justiţiei, după acuzaţii lansate în spaţiul public referitoare la faptul că unele dosare ar fi fost făcute la comanda SRI. După întâlnire, Victor Alistar, membru în CSM din partea societăţii civile, a afirmat că toate aceste suspiciuni trebuie clarificate, astfel încât să nu mai planeze acuzaţii de acest gen împotriva celor care lucrează în magistratură:
Victor Alistar: Eu unu, personal, nu cred că există persoane care au dublă calitate, atât în magistratură, cât şi în serviciile de informaţii, pentru că este interzis de lege. Însă în ce manieră? Ce fel de colaborare? Dacă acestea sunt aspecte care aduc atingere justiţiei, trebuie clarificat. Dacă nu, Consiliul să spună răspicat: Am verificat, dar în mod temeinic şi să informeze opinia publică, să liniştească opinia publică. Dacă se confirmă anumite aspecte, atunci se va vedea, dar noi nu putem să anticipăm absolut nimic. Ce trebuie însă să facem este să nu lăsăm lucrurile nediscutate.
Realizator: Anterior şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus că noţiunea de magistrat acoperit nu există, ci a fost creată de cei care vor să discrediteze sistemul judiciar./ilixandru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 ianuarie