Tentativă de incendiere a două şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi

Tentativă de incendiere a două şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi. Atacul ar fi fost pus la cale de serviciile secrete ruseşti – o spune chiar directorul adjunct al Serviciilor de Securitate al Ucrainei, Viktor  Kononenko, citat de BBC. Cele două şcoli vizate de serviciile secrete ruseşti se află în localitatea Pilipăuţi, raionul Herţa, şi în Ostriţa, raionul Noua Suliţă. Mai multe informaţii primim chiar acum de la corespondentul Realitatea TV, Ileana Cosma. Ileana, bună dimineaţa, cum au fost descoperiţi atacatorii?

Reporter: Bună dimineaţa. Directorul adjunct al Serviciului de Securitate ucrainean, Viktor Kononenko, a declarat, într-o conferinţă de presă, că au identificat atactorii, că au identificat, de asemenea, transferul unei sume de bani în avans din Rusia către aceşti atacatori, pentru incendierea celor două şcoli.

Ce nu este clar, deocamdată, însă, este dacă atacatorii au fost sau nu reţinuţi, dacă există şi alte dovezi ale complotului în afară de această sumă de bani. Cert este că presa de la Kiev vorbeşte de o tentativă de destabilizare a situaţiei din nordul Bucovinei. Deocamdată, informaţiile nu au fost confirmate nici de Bucureşti şi nici de Moscova şi nu există alte detalii în presa ucraineană./lbadiu

REALITATEA TV – 25 februarie