În Alba Iulia, populaţia din zonă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert de fumul dens din zonă

Realizator: Ani Sandu – În Alba Iulia, unde azi dimineaţă a izbucnit un incendiu puternic la o fabrică de condimente, populaţia din zonă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert de fumul dens din zonă. Pompierii intervin şi la această oră pentru stingerea focului care a cuprins o hală de peste 8.000 de metri pătraţi. Din primele informaţii, nu sunt victime. Transmite corespondenta noastră Andreea Bogdan.
Reporter: Incendiul a izbucnit în jurul orei 6:00. În sprijinul echipajelor de la ISU Alba au fost dizlocate şi autospeciale din judeţele Sibiu, Cluj şi Hunedoara. Maior Ovidiu Costea, prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.
Ovidiu Costea: La sosirea forţelor de intervenţie la faţă locului, în interior se auzeau mai multe explozii, cel mai probabil de la substanţele volatile existente în interior, pulberi. De asemenea, forţele de intervenţie au reuşit evacuarea unui număr mare de butelii cu acetilenă, azot, nitrogen, care erau folosite în procesul de producţie. De fapt acesta a fost pericolul pentru forţele şi echipajele sosite la faţa locului. La momentul izbucnirii incendiului, în fabrică nu se lucra, singura persoană prezentă la faţa locului a fost paznicul, cel care a şi alertat prin 112 forţele de intervenţie.
Reporter: Fabrica este situată în Parcul Industrial de pe şoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia şi este cunoscută ca fiind cea mai mare fabrică producătoare de condimente din România. Compania avea în jur de de 300 de angajaţi. Deocamdată cauza incendiului nu este cunoscută./mnecula/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 februarie)