România va fi prezentă la cea de-a 58-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia

România va fi reprezentată, în acest an, la cea de-a 58-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia, de proiectul „Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei”. A fost desemnat în urma unui concurs, iar anunţul a fost făcut, astăzi, de preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu.
Liliana Ţuroiu: Un proiect curatoriat de Cristian Nae, al cărui comisar este Attila Kim, un proiect intitulat „Unfinished conversations on the weight of absence”, la care participă câţiva artişti prestigioşi: Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălţianu, Miklos Onucsan. Este o încercare de a dialoga, de a pune în acelaşi spaţiu şi de a pune în discuţie opera a trei artişti români foarte cunoscuţi care şi-au dezvoltat cariera în spaţii diverse atât în România, cât şi în diaspora.
Realizator: Expoziţia, care se va desfăşura între 11 mai şi 24 noiembrie, va fi realizată în două spaţii – Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, precizează redactorul RRA Pompilius Onofrei./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 februarie