Finanţare pentru returnarea sumelor donate pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru acest an prevede şi sumele care trebuie returnate celor care au donat bani pentru a achiziţionarea statuii lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului” – a anunţat, astăzi, ministrul Valer Daniel Breaz.

Valer Daniel Breaz: Banii ce au fost încasaţi prin Trezorerie au fost returnaţi în proporţie de 99% în luna decembrie a anului trecut. În acest moment avem prevăzuţi în buget banii respectivi. Avem prelungite până la data de 31 decembrie 2019. Suntem într-o procedură de negociere cu băncile, cu companiile de telefonie mobilă în funcţie de modul cum au fost strânşi aceşti bani şi am încredre că cel târziu până în luna decembrie vom returna integral toate aceste sume.

Realizator: În cadrul unei conferinţei de presă susţinută la Muzeul Ţăranului Român din capitală ministrul culturii a mai precizat că după adoptarea bugetului vor începe noi discuţii cu proprietarii lucrării „Cuminţenia Pământului” pentru ca aceasta să fie cumpărată de stat, a transmis redactorul RRA, Mihaela Helmis./lazard/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 februarie