Hannover Messe 2019, cel mai influent eveniment de tehnologie industrială din lume

În faţa a 2.500 de invitați, cancelarul german, Angela Merkel, a deschis în această seară, la Hannover Messe 2019, unul dintre cele mai mari târguri internaționale dedicate electrotehnicii, automatizării și construcției de mașini.

Corespondenţă din Bonn – Reporter: Vlad Drăghicescu – Ca platformă inovatoare pentru procesele de producție interconectate, Hannover Messe, cel mai influent eveniment de tehnologie industrială din lume, se concentrează anul acesta pe implicarea și efectele inteligenței artificiale asupra industriei. Motto-ul expoziției este sugestiv: „Industrial intelligence”. Premisa aşa-numitei industrii 4.0 este utilizarea noului standard mobil super rapid 5G care permite, între altele: funcționarea mașinilor autonome transferul de date în timp real și interconectarea roboților. Între 1 și 5 aprilie sunt așteptați la Hanovra aproximativ 6.500 de expozanți din 75 de țări, precum și 200.000 de vizitatori care vor avea ocazia să facă o incursiune în lumea, nu foarte îndepărtată, în care roboții vor prelua tot mai multe sarcini asumate momentan de oameni.

Datorită transmiterii rapide a datelor, noul standard de comunicații mobile permite noi metode de producție care completează și revoluționează linia de asamblare cu platforme mobile. Deși procesele repetitive sunt executate mai bine de roboți, oamenii vor rămâne elementul central al noii industrii, spun mulți specialiști, în timp ce alții se tem că procesul de digitalizare, mai ales dacă va fi lipsit de principii etice, va duce la dezintegrarea societății. Anul acesta, țara parteneră a Hannover Messe este Suedia care, cu 160 de companii, ocupă locul patru în clasamentul expozanților străini, surclasând Statele Unite. Numărul unu este China, înaintea Italiei și Turciei.

Potrivit Camerei de Comerț germano-suedeze, Germania este cel mai mare partener comercial al Suediei. Aproximativ 20% din totalul mărfurilor importate în Suedia provin din Germania, în 2017 valoarea lor totală fiind de 24,4 miliarde de euro. Expoziția, considerată punctul central al revoluției industriale, a fost deschisă în această seară de cancelarul german, Angela Merkel și premierul suedez, Stefan Löfven. De mâine, la târg, sunt așteptate și alte personalități politice din Germania./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 martie