În cel mult două săptămâni ar urma să fie discutată noua lege a turismului

În cel mult două săptămâni ar urma să fie discutată în şedinţa de guvern noua lege a turismului, care vrea să introducă, printre altele, un sistem informatic de evidenţă a turiştilor. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul de resort, Bogdan Trif, care a explicat că nu este vorba de preluarea unor date personale confidenţiale. Fiecare hotel sau pensiune vor transmite doar statisitici despre numărul turiştilor care se află în România într-o perioadă anume.

Bogdan Trif: Avem un capitol întreg despre un sistem informatic de evidență în turism. Este important să avem acel sistem informatic pentru a vedea întotdeauna și în timp real cum stăm. Ne interesează doar niște date statistice, număr de turiști, vârstă, dacă sunt turşti străini, dacă sunt români. Adică nişte date statistice care să ne poată ajuta pe noi atunci când facem orice strategie de dezvoltare în turism.

Potrivit reporterului nostru Atena Teognoste, ministrul turismului a mai anunţat că a fost tradus în 16 limbi clipul de promovare a României, inclusiv în latină, având în vedere că Papa Francisc va vizita ţara noastră la sfârşitul lunii mai. Ministerul Turismului vrea ca prin acest film să atragă turişti inclusiv din zona Asiei. Clipul prezintă România ca pe o destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 aprilie