Preşedintele Iohannis s-a arătat mulţumit de stadiul pregătirilor pentru summitul informal al Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat mulţumit de stadiul pregătirilor de la Sibiu pentru summitul informal al Consiliului European care va avea loc joi. După ce a vizitat sediul Primăriei municipiului Sibiu, locul în care va avea loc summitul, dar şi Palatul Brukenthal, unde va fi dejunul informal, şeful statului a declarat că are emoţii, dar şi multe aşteptări de la această întâlnire a liderilor europeni.

Klaus Iohannis: „Eu îmi doresc şi împreună cu mine toţi românii, o Uniune Europeană puternică, integrată, orientată spre cetăţean, care garantează şi securitatea cetăţeanului, care permite aprofundarea pieţei unice şi care este generatoare şi de bunăstare, şi de securitate pentru fiecare cetăţean. Sigur, lucrurile vor fi mult mai bine detaliate în ceea ce sper că se va numi declaraţia de la Sibiu pe care o pregătim şi care va fi pusă în discuţie joi, iar după aceea va fi dată şi publicităţii. Eu mi-am dorit de la început şi cred că i-am convins pe cei din Consiliul European să avem o declaraţie foarte optimistă.”

Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi agendei strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, îi va reuni, la Sibiu, pe şefii de stat şi de guvern ai ţărilor europene – transmite corespondenta RRA Carmen Vulcan./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 mai)