Set de facilităţi fiscale pentru încurajarea contribuabililor să-şi plătească obligaţiile bugetare

Guvernul a adoptat, la şedinţa de astăzi, un set de facilităţi fiscale pentru a-i încuraja pe contribuabili să-şi plătească obligaţiile bugetare. Măsurile se vor aplica persoanelor fizice şi celor juridice, instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale.
Reporter: Petruţa Obrejan – Peste 2700 de companii cu capital privat, de stat sau mixt, cu datorii de peste un milion de lei fiecare, ar putea beneficia de măsurile fiscale adoptate de executiv – spune ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici. Mai mult, prin această măsură vor fi salvate peste 255.000 de locuri de muncă. De acest ajutor vor beneficia și peste 1.100 de instituții publice, inclusiv la nivel local.
Eugen Teodorovici: Aceste măsuri nu sunt dedicate, ca să clarificăm acest lucru, şi nu sunt necondiţionate. Această restructurare financiară se poate întâmpla în condiţiile în care un plan foarte clar și făcut de persoane autorizate este și respectat. În caz contrar, situația revine la momentul inițial și atunci acele companii au o singură cale, cea pe care legea o prevede. Măsurile sunt adresabile persoanelor fizice, persoanele juridice, instituţiilor publice și altor entități care se încadrează în acest cadru legal.
Reporter: Eugen Teodorovici spunea că aceste măsuri de restructurare financiară fac parte dintr-un pachet de mai multe măsuri pentru mediul economic și nu au fost generate de lipsa fondurilor la bugetul de stat. Potrivit ministrului, această inițiativă a fost discutată de mai mult timp cu reprezentanții mediului de afaceri./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie)