O campanie prin care tinerii suporteri sunt încurajaţi să se comporte civilizat pe stadioane a fost lansată astăzi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc” din Capitală. „Sportul cere fani, nu huligani!” se numeşte această campanie, susţinută de Jandarmeria Română. La evenimentul de astăzi, elevii liceului au fost echipaţi în tricouri colorate şi inscripţionate, fiecare dintre ei jucând rolul de jandarmi, oameni de ordine, poliţişti, pompieri, membrii de galerii sau simpli spectatori. S-a dorit astfel simularea atmosferei dinaintea unui meci, dar şi modul în care reacţionează forţele de ordine atunci când galeriile devin turbulente – a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, locotenentul Alexandru Iacob.
Alexandru Iacob: Nu încurajăm huliganismul. Nu încurajăm suporterii aceia efervescenți, care creează probleme. Încercăm să îi informăm pe copii în spiritul fairplay-ului. În cadrul acestei campanii i-am înglobat și pe copii, le-am dat roluri, le-am dat o importanță deosebită în activitățile de astăzi. Ei sunt jandarmii zilei de astăzi. Asigură măsurile de ordine la o competiție sportivă, exact cum le asigurăm noi pe stadion. Această campanie va continua cu fiecare partidă care se va disputa în România, fiecare partidă din orice sport. Vom avea copii spectatori într-un cadru organizat la fiecare meci și le vom arăta cum se desfășoară un meci și, de asemenea, le vom arăta și cum trebuie să te comporți la un meci profesionist.
Realizator: La eveniment au participat şi glorii ale sportului românesc, printre care fostul portar al echipei Steaua şi al Naţionalei Helmuth Duckadam şi fosta atletă Doina Melinte./ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 octombrie)