Aproape 280.000 de americani au fost infectați cu noul coronavirus și peste 7.000 și-au pierdut viața din cauza COVID-19

Aproape 280.000 de americani au fost infectați cu noul coronavirus și peste 7.000 și-au pierdut viața din cauza COVID-19, potrivit celui mai recent bilanț din SUA. Epicentrul epidemiei este statul New York, unde s-au înregistrat aproape 3.000 de decese și peste 100.000 de infectări. Președintele Donald Trump a recomandat folosirea măștilor chirurgicale, dar a precizat că el nu intenționează să poarte una.
Reporter: Doina Saiciuc – Președintele Trump a anunțat aseară, în conferința de presă de la Casa Albă, că Administrația sa recomandă americanilor să poarte măști textile făcute în casă, pentru a preveni contaminarea lor cu noul coronavirus atunci când ies afară.
Donald Trump: Din studii recente am aflat că transmiterea virusului de la persoane asimptomatice joacă un rol mai mare în răspândirea virusului decât se știa înainte. Persoane asimptomatice pot transfera virusul. Luând în considerare noile informații, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC – recomandă purtarea de măști nemedicale, din textile, ca o măsură voluntară adițională de sănătate publică. Eu, unul, nu cred că o să port.
Reporter: Săptămâni de zile, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor le-au cerut americanilor să nu poarte măști, pentru că nu ar eficiente în prevenirea contaminării cu coronavirus. Directorul Institutului Național pentru Boli Infecțioase, doctorul Anthony Fauci, a spus pentru televizuunea Fox News că este șocant faptul că unele din piețe, așa-numite umede, cu animale vii, în China, încă operează.#HUN/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 aprilie