Voluntarii vor continua, duminică, distribuirea prescurilor

Slujbele de Înviere au fost oficiate la miezul nopții, dar în lipsa credincioșilor ortodocși şi greco-catolici. La Catedrala Patriarhală din București, Patriarhul Daniel a subliniat, în cuvântul său, actualitatea îndemnului lui Iisus Hristos după Înviere.
Patriarhul Daniel: Primele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos cel înviat din morți au fost acestea: „Nu vă temeți! Bucuraţi-vă!” Şi astăzi, când oamenii din întreaga lume se află într-o stare de teamă, de tulburare și de neliniște, Hristos cel Înviat din morţi se întâlnește tainic cu noi, pe drumul vieții noastre sau în casele noastre și mai ales în casa sufletului nostru, și ne spune: „Nu vă temeți! Bucuraţi-vă! Pace vouă!”.
Realizator: Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în ţară, aseară, cu un avion special de către o delegaţie a Patriarhiei şi a fost distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum cinci voluntari. Aceştia vor continua să distribuie astăzi, la solicitarea credincioşilor, între orele 6:00 şi 12:00, pâinea binecuvântată în formă de prescuri stropită cu agheasmă şi vin./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 aprilie