Ministerul Mediului lansează inițiativa „Produs în ariile naturale protejate din România”

Producătorii din ariile protejate pot cere Ministerului Mediului certificarea produselor și pot fi sprijiniți prin promovare pe piață și ajutoare financiare, a anunțat ministrul Costel Alexe.

Inițiativa „Produs în ariile naturale protejate din România” susține comunitățile locale și produsele tradiționale fabricate în aceste zone, în special cele alimentare care provin din agricultura ecologică şi artizanatul. Aproximativ două milioane de oameni trăiesc în ariile naturale protejate din România, iar politicile de mediu ale Uniunii Europene vin în ajutorul acestora, apreciază ministrul Costel Alexe.

Costel Alexe: Guvernul din care fac parte, începând din vara acestui an, mai exact cu 1 august 2020, va lansa o linie de finanțare de 200 de milioane de euro prin care vor fi susținuți producătorii locali din aceste comunități ale României.

A avea statutul de producător în arie protejată va constitui un avantaj și evident punctajul va fi mai mare, pentru că astfel vrem să dezvoltăm aceste comunități care, de cele mai multe ori, sunt izolate, nu au economii puternice și mai ales industrii din cauza restricțiilor din ariile protejate./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iunie