Elcen București riscă să intre direct în faliment dacă Primăria Generală nu plătește de urgență o datorie

Elcen București, producătorul energiei termice de apă caldă și căldură din Capitală, riscă să intre direct în faliment dacă Primăria Generală, prin Compania Termoenergetica, nu plătește de urgență o datorie de aproape o jumătate de miliard de lei, a anunțat directorul general Elcen, Claudiu Crețu. Practic, Ministerul Energiei, care administrează Elcen, nu poate începe modernizarea cu fonduri europene a centralelor termoelectrice, CET-urilor din București, a spus Claudiu Crețu.
Claudiu Crețu: În acest moment, Elcen funcționează. Elcen livrează agent termic fără să știe când și dacă vom încasa acești bani. Situația este cruntă, pentru că luna viitoare se va lansa ghidul pe fonduri europene pentru CET-uri noi. Avem proiecte pregătite, avem studii de fezabilitate pregătite. Ce credibilitate avem în fața finanțatorilor când noi nu avem o situație financiară stabilă?
Realizator: Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că bugetul municipalității este mai mic cu 500 de milioane de lei față de 2023, dar va plăti Elcen aproximativ 400 de milioane de lei facturile din februarie și martie, a transmis reporterul RRA Alexandru Lancuzov./RADOR RADIO ROMÂNIA/astanimir/eradu