Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, la Moscova

Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în capitala Rusiei, Moscova, anunţă Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia. 4.082 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, la Moscova, în creştere faţă de ziua precedentă luni, 5 octombrie, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 1.237.504 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, iar, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 11.615 de cazuri noi de COVID-19, în Rusia – potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
După cum menţionează Grupul Operativ, 1.049 dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 din capitală au fost internaţi în spitalele din Moscova, iar în secţiile de terapie intensivă se află în momentul de faţă 253 de bolnavi de COVID-19.
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că situaţia generată de îmbolnăvirile cu COVID-19 la Moscova s-a stabilizat, chiar dacă spitalele sunt arhipline cu bolnavi./vdraguta/asalar

Agenţia de presă TASS – 6 octombrie

*****

188 de decese, cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în Rusia

„În ultimele 24 de ore, 188 de persoane bolnave de COVID-19 au decedat în Rusia, în creştere faţă de ziua precedentă luni, când s-au înregistrat alte 117 de decese” – se arată într-un comunicat remis marţi, 6 octombrie, de Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Numărul total al deceselor înregistrate în Rusia, din cauza COVID-19, de la debutul epidemiei cu noul coronavirus şi până în momentul de faţă, este de 21.663 de decese, se mai precizează în comunicatul remis marţi de Grupul Operativ de Comunicare Strategică. 34 de persoane bolnave de COVID-19 au decedat în spitalele din oraşul Sankt Petersburg, 31 – în capitala Moscova şi 10 – în regiunea Rostov.vdraguta/asalar

www.russian.rt.com – 6 octombrie

*****

Peste 11.000 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia

RADOR (6 octombrie) – Noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în 84 de regiuni din Rusia, anunţă Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia. 11.615 cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia, în creştere faţă de ziua precedentă luni, 5 octombrie, când s-au înregistrat 10.888 de cazuri noi de COVID-19, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 1. 237. 504 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
După cum menţionează Grupul Operativ, 2.680 (27,2%) dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici.
Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că peste 48 de milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate peste 300.000 de teste./vdraguta/asalar

www.russian.rt.com – 6 octombrie