Radio Timişoara, pe locul doi la Festivalul de la Ujgorod

La Ujgorod, în Ucraina, a avut loc festivitatea de premiere a producţiilor participante la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului concurs „Plaiul meu natal”, destinat producţiilor de radio şi televiziune pentru minorităţi naţionale. La secţiunea radio au intrat în concurs 40 de emisiuni din România, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi Muntenegru.

Premiul I a fost acordat emisiunii „În cautarea istoriei pierdute”, realizată la postul de radio regional VOLÎNII din Ucraina. Pe locul al doilea s-a clasat emisiunea „Tradiţii ale şvabilor bănăţeni din Sântana”, realizată de Adrian Ardelean, de la Radio Timişoara. Premiul al treilea a fost câştigat de Redacţia în limba română a Companiei de radio şi televiziune din Ujgorod, cu producţia „Tinereţe fără bătrâneţe”, realizată de Elvira Chilaru. Au mai fost acordate cinci menţiuni, două obţinute de radiofoniştii ungari, una de cei slovaci, una de cei de la Novi Sad şi o alta de Studioul de Radio pentru copii din Ujgorod.

Juriul a fost format din profesionişti ai radiourilor şi televiziunilor din România, Slovacia, Ucraina şi Ungaria, precum şi profesori din cadrul secţiei de jurnalism a Universităţii din Ujgorod. La secţiunea Radio, România a fost reprezentată de jurnalistul Mircea Pospai, fost redactor şef al Radio România Oltenia Craiova. De-a lungul timpului, Radio România a câştigat mai multe premii la Festivalul de la Ujgorod cu emisiunile realizate de reprezentanţi ai studiorilor regionale din Cluj, Constanţa, Craiova, Reşiţa, Târgu Mureş, Timişoara. Anul acesta, Radio România a intrat în competiţie cu trei producţii.

RADOR (15 septembrie)