Ediția a XI-a a Festivalului de teatru radiofonic Grand Prix Nova a început ieri, la București. Organizat de Radio România, evenimentul, care se desfășoară sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale, Margareta, Custodele Coroanei României, va prezenta anul acesta 27 de producții din 12 țări, grupate pe trei secțiuni. Festivalul va dura până joi, 22 iunie, iar ceremonia de premiere este programată vineri, 23 iunie. Spectatorii pot să audieze piesele de teatru radiofonic din cadrul festivalului, zilnic, de astăzi, de la ora 9:00 la Teatrelli București din Piața Lahovari, unde intrarea este liberă. Andrei Șerban a participat la ceremonia de deschidere.
Reporter: Festivalul Grand Prix Nova promovează și în acest an, în cele trei secțiuni ale sale, inovația în teatrul Radiofonic. În cei 11 ani de când este organizat de Radio România, acest festival a devenit un context cultural în care experimentul nu este doar invitat să se expună, ci este și premiat la nivel internațional. Așa cum a subliniat președintele director general al SRR, Răzvan Ioan Dincă, artistul franco-belgian Sebastian Dicenaire, copreședinte al juriului, este atras tocmai de inovația în construirea ambianței sonore pe care o promovează festivalul Grand Prix Nova.
Sebastian Dicenaire: Sunt foarte bucuros să fiu aici, pentru că Grand Prix Nova este un festival foarte special pentru mine, deoarece el promovează sunetul, creația ambianței sonore, mai exact experimentul în acest domeniu. Și nu este doar vorba de modul de a povesti, care este și el foarte important./csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (19 iunie)