NATO nu doreşte o confruntare cu Rusia, a subliniat noul secretar general al Alianţei

Jens_Stoltenberg
Jens Stoltenberg a preluat astăzi oficial mandatul de secretar general al NATO

Noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel la adresa Moscovei să se conformeze legilor internaţionale în privinţa Ucrainei. În prima sa conferinţă de presă ca secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, domnul Stoltenberg a întins o ramură de măslin către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, afirmând că NATO nu caută o confruntare cu Rusia.

„Trebuie să vedem schimbări radicale în ce priveşte acţiunile Rusiei. Aceste schimbări vor demonstra faptul că Moscova se conformează legilor internaţionale. De asemenea, subliniem că aspirăm în continuare, aşa cum o facem de mulţi ani, la conturarea unor relaţii constructive şi de cooperare cu Rusia”, a declarat Jens Stoltenberg.

Noul secretar general al NATO a devenit, de la 1 octombrie, al 13-lea în această funcţie în cei 65 de ani de istorie a Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg, care a preluat postul de la Anders Fogh Rasmussen, a promis că va menţine o Alianţă puternică şi că va cultiva în continuare legătura puternică dintre America de Nord şi Europa.

(EURONEWS – 1 octombrie)