Cooperarea Georgiei cu NATO nu este îndreptată împotriva Rusiei – asigură oficiali de la Tbilisi

Cooperarea Georgiei cu Alianţa Nord-Atlantică nu este îndreptată împotriva Federaţiei Ruse şi nu constituie o ameninţare pentru securitatea şi stabilitatea regiunii – a declarat, joi, ministrul de stat pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a Georgiei, Aleksi Petriaşvili. Potrivit demnitarului de la Tbilisi, „niciuna dintre structurile create în Georgia în scopul de a creşte capacitatea de apărare a ţării nu creează o ameninţare pentru Rusia şi nu este îndreptată împotriva sa”.

Reprezentantul special al premierului Georgiei pentru relaţia cu Rusia, Zurab Abaşidze, de asemenea, a asigurat că „relaţiile de cooperare ale Georgiei cu NATO nu prezintă niciun pericol pentru securitatea regională”. Potrivit oficialului, „problemele serioase de securitate regională sunt create de conflictele nerezolvate din regiune”.

Miercuri, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, a afirmat, la Geneva, că „activitatea militară a NATO în regiune şi programele sale militare, care includ Georgia, reprezintă întotdeauna o ameninţare la adresa stabilităţii în regiune şi provoacă preocupări în statele vecine”.

www.itar-tass.com – 9 octombrie