Noul sezon Jazz pe româneşte, la Sala Radio cu pianistul Florin Răducanu şi Big Band-ul Radio

Seria Jazz pe româneşte, proiect devenit o tradiţie pentru Radio România, revine în noua stagiune a Sălii Radio!

Orchestrele şi Corurile Radio susţin două proiecte importante legate de Big Band-ul Radio: unul de concerte şi unul de recitaluri. Primul este reprezentat de seria Jazz pe româneşte (sau stagiunea Big Band), concert-emisiune realizat la iniţiativa Radio România Cultural în parteneriat cu Orchestrele şi Corurile Radio. Cu o frecvenţă lunară şi desfăşurată iniţial în Studioul Alfred Alessandrescu al Radio România, seria Jazz pe româneşte – moderată de Florian Lungu, se derulează începând din 2013 la Sala Radio, datorită afluenţei de public doritor să participe la aceste concerte.

Joi, 16 octombrFlorin Raducanuie (ora 19:00), Big Band-ul Radio – sub bagheta dirijorului său Ionel Tudor, vă invită aşadar la primul concert din seria Jazz pe româneşte din stagiunea 2014-2015.

Invitatul special al evenimentului este un nume important în lumea jazz-ului românesc: Florin Răducanu, pianist, compozitor şi orchestrator. Programul va prilejui publicului iubitor de jazz o întâlnire cu lucrări originale şi orchestraţii pentru Big Band (semnate de Florin Răducanu) ale unor piese standard de jazz: Georgia on My Mind, Summer Twenty Twelve, Concert Samba, Jazz Fuga, Sketch of Tomaso Albinoni, On Fire.

Florin Răducanu a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de jazz şi a cântat, în Europa şi în Asia, alături de nume importante: David Murray, Lee Pearsons, Jean-Louis Rassinfose, Eric Legnini, Celline Rudolph, Jasper Bloom etc.
De-a lungul anilor a iniţiat numeroase proiecte şi a participat la evenimente variate, în formule de trio, sextet sau chiar alături de orchestre simfonice de jazz. În septembrie 2009 a fost invitat să cânte alături de orchestra sa Florin Răducanu & Classical Troubadures Orchestra la Festivalul George Enescu şi tot în 2009 a fost desemnat muzicianul de jazz al anului.

În 2014 a participat la Kiev la un festival de jazz, alături de muzicieni din Ucraina, cu această ocazie susţinând un masterclass pentru studenţii Academiei de Muzică P.I. Ceaikovski din Kiev. Tot anul acesta Florin Răducanu a fost invitat să celebreze Ziua Jazz-ului la Clubul de jazz Porgy & Bess din Viena.

Alături de Big Band-ul Radio şi Florin Răducanu, îi veţi aplauda şi pe Sebastian Mihai – saxofon tenor, Adrian Flautistu – contrabas, Laurenţiu Zmău – baterie, Hilberto Ortega – congas (Republica Cuba), dar şi pe soliştii din Big Band-ul Radio: Cristian Soleanu – saxofon tenor şi Laurenţiu Moise – trompetă.

Cu ocazia concertului din 16 octombrie veţi asista la evenimentul de lansare a albumului Florin Răducanu & Friends – Jazz Standard Mood from Vienna 2014.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.