Conferință Philippe Sansonetti la București

În cadrul parteneriatului dConferinta_Philippe Sansonettiintre Institutul Francez din România și prestigioasa instituție Collège de France*, în perioada 2014-2015 se organizează o serie de conferințe specializate și pentru publicul larg despre influența cercetării franceze în străinătate și pentru a promova dezbaterea.

 Pe data de 22 octombrie, ora 18:00, Institutul Francez din București îl are ca invitat pe Philippe Sansonetti, care va susține conferința Microbiota, o simbioză (aproape) perfectă, în sala de cinematograf Elvire Popesco (Bd. Dacia nr. 77).

 Philippe Sansonetti, născut la data de 9 aprilie 1949, este medic și cercetător microbiolog la Institutul Pasteur și profesor la Collège de France.

În ultimii 20 de ani, cercetă rile lui Philippe Sansonetti și ale echipei sale au ca scop principal înțelegerea diferitelor mecanisme ale patogenezei bacteriei Shigella, ce cauzează îmbolnăvirea de dizenterie. Adeptul interdisciplinarității, Philippe Sansonetti preferă dezvoltarea cercetării în biologia moleculară, genetica bacteriană, biologia celulară și imunologia.

 *Instituție de învățământ superior unică în Franța și în restul lumii, Collège de France  are o vocație dublă încă din secolul al XVI-lea: spațiul celor mai inovatoare cercetări, dar și unul de studiu. Dedicat cercetării Collège de France are această misiune singulară : să predea cunoștințele în toate domeniile științelor umane, reale și ale artei, în parteneriat cu CNRS, INSERM și alte instituții mari.

 Conferința este susținută în limba franceză cu traducere simultană în limba română. Intrarea este liberă !

 Link interviu cu dl Philippe Sansonetti: http://www.college-de-france.fr/site/en-interviews/Germs-our-Partners-3-.htm