Premiera israeliană a spectacolului „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, la YMCA Ierusalim

Institutul Cultural Rsimona_bondoc_in_kiki_van_beethovenomân de la Tel Aviv, în colaborare cu YMCA Ierusalim, prezintă spectacolul „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, în interpretarea actriţei Simona Bondoc, în data de 19 octombrie 2014, orele 19:30. 

Monodrama „Kiki van Beethoven” a avut premiera internaţională la Paris în decembrie 2010, bucurându-se de mare succes la public. Spectacolul prezintă aventura unei femei sexagenare, care va reuşi cu ajutorul muzicii să-şi schimbe viaţa ei, precum şi a celor trei prietene ale acesteia. Fragmente din muzica lui Beethoven însoţesc povestea, marele compozitor devenind, de fapt, personajul principal al piesei. Christine (Kiki) şi prietenele ei, rezidente ale unei case de bătrâni, descoperă un bust al lui Beethoven şi pornesc în căutarea muzicii lui, plecând însă şi în căutarea tinereţii lor, a puterii de a iubi din nou. O fabulă despre tinereţe pierdută şi secrete îngropate.

Regizoarea Alice Barb este cunoscută publicului din România pentru spectacolele de teatru „Cabotinul”, „Căsătorie în stil olandez”, „Don Juan moare ca toţi ceilalţi”, „Priveşte înapoi cu mânie”.  Montarea românească a spectacolului „Kiki van Beethoven” s-a bucurat de succes la public atât în România, cât şi în Germania.

Actriţa Simona Bondoc a absolvit în anul 1954 Institutul de Teatru „I.L. Caragiale”, la clasa profesoarei Beate Fredanov, jucând din 1955 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Simona Bondoc a fost distribuită în numeroase piese de teatru, precum „Adam si Eva” „Căsătoria”, „Cadavrul viu”, „Aşteptând la Arlechin”,  „Anna Karenina”, „A patra sora”, dar şi în producţii cinematografice, ca „Hyperion”, „Cuibul de viespi”, „Hotel de lux”.