De ce să participi la Loteria Vizelor?

Statele Unite ale Americii şi-au câştigat independenţa în urmă cu peste două sute de ani şi, de atunci, imigraţia a jucat un rol important în dezvoltarea noastră şi ne-a făcut puternici. Mai mult decât orice altă naţiune, SUA încurajează şi consideră binevenită imigraţia legală. Una dintre modalităţile de începere a procesului de imigrare este disponibilă în luna octombrie a fiecărui an, când Guvernul SUA acceptă înregistrări pentru Loteria Vizelor. Acest program permite potenţialilor imigranţi să se înscrie gratuit la loteria în urma căreia participanţi selectaţi în mod aleatoriu pot solicita vize de imigrare, care fac posibile statutul de rezident permanent şi ulterior obţinerea cetăţeniei americane.

Nu toate ţările pot participa la Loteria Vizelor, în principal doar acelea care au un număr extrem de mic de imigranţi în SUA. România este una dintre aceste ţări, la fel ca majoritatea ţărilor europene, şi continuă să fie una dintre ţările selectate pentru includere în programul Loteria Vizelor. Acest lucru permite oricărui cetăţean român adult să se înscrie şi să aibă şanse egale să fie selectat, iar ulterior să imigreze în SUA. În mod normal, conform legislaţiei americane, potenţialii imigranţi trebuie să aibă o relaţie clar definită cu o persoană care este deja rezident legal sau cetăţean al SUA. În cazul Loteriei Vizelor, aceste relaţii nu sunt necesare. Orice persoană este eligibilă dacă îndeplineşte o cerinţă de bază: trebuie să aibă o diplomă de bacalaureat sau doi ani de experienţă relevantă în muncă şi să nu existe motive de descalificare valabile pentru orice alt potenţial imigrant.

Dacă o persoană este selectată şi are diplomă de bacalaureat, acest lucru nu îi garantează obţinerea vizei. Un participant trebuie să îndeplinească în acelaşi timp cerinţe medicale şi de securitate (aproape toţi participanţii le îndeplinesc). În fiecare an, aproximativ 50.000 de participanţi din întreaga lume sunt selectaţi şi îndeplinesc cerinţele. Persoanele selectate care primesc viză de imigrare ar putea primi vize şi pentru soţ/soţie şi copii. La ediţia anterioară a Loteriei Vizelor, peste 400 de cetăţeni români au primit vize de imigrare prin Loteria Vizelor de la Ambasada SUA din Bucureşti.

Pe scurt, răspunsul la întrebarea „De ce să participi la Loteria Vizelor?” este: pentru cei care doresc să locuiască în SUA permanent, este o oportunitate extraordinară de a face acest lucru. În programul Loteria Vizelor, toţi sunt egali. Toţi au aceleaşi şanse. Nicio persoană nu este favorizată. Dacă îţi doreşti acest lucru, ai iniţiativă şi puţin noroc, chiar tu ai putea fi cel selectat.

SUA acceptă sute de imigranţi legali în fiecare zi. Acest lucru este o parte a moştenirii noastre naţionale. Noii imigranţi creează legături şi relaţii între ţări. Pentru România şi SUA, acest program continuă să consolideze relaţia deja extrem de strânsă pe care o avem între popoarele şi ţările noastre. Dacă eşti interesat de Loteria Vizelor, te invit să afli mai multe despre program şi să te înscrii la www.dvlottery.state.gov. Nu trebuie să plăteşti nicio taxă de înscriere. Este vital ca participanţii să nu uite să îşi noteze şi să reţină numărul de confirmare a înscrierii. Acest număr le va permite participanţilor să verifice ei înşişi electronic dacă au fost sau nu selectaţi şi să obţină informaţii despre situaţia lor.