Un oraş spaniol înţesat de nişte „detectivi” speciali

Sătul de mizeriile câinilor de pe străzi, oraşul Getafe, aflat la periferia sudică a Madridului, a angajat nişte „detectivi” însărcinaţi cu denunţarea stâpânilor de câini care lasă mizeria acestora pe străzi.
Operaţiunea botezată „garda canină” le va fi explicată locuitorilor cu ajutorul unor actori deghizaţi în detectivi particulari, a afirmat primăria acestui oraş care urmează exemplul campaniei anunţate în luna aprilie de Colmenar Viejo, o altă comună mică situată la nord de Madrid.
„Timp de 15 zile, actorii vor distribui o broşură informativă pe străzi, deghizaţi în detectivi particulari, ca Sherlock Holmes”, a explicat la AFP o purtătoare de cuvânt a primăriei.
„În paralel, gărzi în civil” vor trece efectiv la treabă şi vor repera proprietarii de câini care nu strâng mizeria câinilor lor”, a explicat ea.
„Gărzile vor informa patrula de poliţie cea mai apropiată care va putea da sancţiunea adecvată”, asigură primăria într-un comunicat. Contravenienţii vor fi pasibili de amenzi.
„Aceasta este o cerere a locuitorilor”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a acestui oraş spaniol de periferie care numără 175.000 de locuitori.

www.lepoint.fr – 17 octombrie 2014