Cardul de credit al lui Obama a fost refuzat la un restaurant din New York

Preşedintele american Barack Obama a fost nevoit recent să treacă printr-un moment mai puţin plăcut atunci când i s-a refuzat plata cu cardul de credit într-un restaurant din Statele Unite, scrie „Business Insider”.
Liderul de la Casa Albă a povestit despre acest incident în timpul unei conferinţe ce avea ca subiect protejarea persoanelor de fraudele bancare.
Barack Obama a precizat că, în timpul Adunării Generale a ONU, el şi soţia sa, Michelle, au ieşit într-o seară pentru a cina într-un restaurant din Manhattan, însă atunci când a vrut să plătească nota cardul preşedintelui american a fost respins.
„Din cauză că nu-l folosesc destul de des, probabil, sistemul a considerat că tranzacţia este o fraudă si prin urmare a fost blocată. Noroc că Michelle a avut şi ea cardul la ea”, a declarat preşedintele american.
În luna iunie, presa americană a scris că Barack Obama, înainte să achite nota de plata la un restaurat din Texas, a întrebat personalul dacă poate folosi cardul său JPMorgan.
Publicaţia „Business Insider” a contactat compania pentru a afla mai multe detalii asupra incidentului, însă reprezentanţii acesteia au refuzat să comenteze.
În această lună, un atac cibernetic a compromis informaţiile cu caracter personal pentru zeci de milioane de clienţi ai firmei JPMorgan. Compania nu a oferit detalii dacă şi cardul preşedintelui american se află printre cele afectate.
(Ana Tătaru)