ICCJ a aprobat arestarea preventivă a doi inculpaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a aprobat cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a doi inculpaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure, cu un prejudiciu estimat la 300 de milioane de euro. Este vorba despre fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, Andrei, şi despre Gheroghe Paltin Sturdza, reţinuţi, ieri , de procurorii DNA Braşov.

Mecanismul recompensei pentru sprijinul oferit de Viorel Hrebenciuc în retrocedarea a peste 40 de mii de hectare de pădure este unul sofisticat, după cum rezultă din documentele anchetatorilor, date publicităţii. Astfel, deputatul PSD ar fi urmat să primească o suprafaţă de teren prin intermediul unei firme ce sugerează activităţi umanitare, dar care în realitate era controlată de fiul sau, Andrei, printr-o altă firmă.

Potrivit acuzaţiilor procurorilor, Andrei Hrebenciuc şi Gheorghe Paltin Sturdza, împreună cu alte persoane, între care deputaţii social-democraţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional pentru retrocedări ilegale de teren forestier.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie