„Un spa în caviar pentru gurmanzi adevăraţi”

O viitoare staţiune din Kazahstan promite clienţilor o modalitate inedită de petrecere a timpului liber – baie în caviar. Este un plan ambiţios, deosebit de costisitor, care speră să atragă hoarde de vizitatori pe coasta de est a Mării Caspice. Dar până atunci se caută investitori care să finanţeze proiectul, relatează EurasiaNet.org.
Staţiunea Kenderli din Kazahstan, aflată în fază de proiect, s-a gândit la „un spa în caviar pentru gurmanzi adevăraţi”. Iar dacă o baie în icre de peşte nu este pe gustul unora, se poate opta pentru un dans cu focile. Aceste experienţe din categoria o dată-n viaţă sunt menite a atrage vizitatori într-o zonă a Kazahstanului care nu este familiarizată cu hoardele de turişti: coasta de est a Mării Caspice.
Dacă dezvoltatorii reuşesc să ducă la bun sfârşit proiectul, o staţiune de lux de 3,3 miliarde de dolari va apărea din deşert în câţiva ani. Asteptările sunt ca, până în 2020, peste o jumătate de milion de turişti să o viziteze în fiecare an, preconizându-se ca străinii să reprezinte mai mult de jumătate. Cu toate acestea, până în prezent, planurile rămân doar pe hârtie, nefiind găsite fonduri încă. Potrivit Ministerului Comerţului şi Investiţiilor, până acum şi-au exprimat interesul investitori iranieni.

EurasiaNet.org, 28 octombrie