În Italia, un judecător a obligat doi bărbați în vârstă de peste 40 de ani să părăsească casa mamei lor

Un tribunal italian a ordonat ca doi bărbați, în vârstă de 42 și, respectiv, 40 de ani, să părăsească casa mamei lor, care a apelat la instanțe pentru a-și evacua proprii copii, susținând că aceștia nu doar că nu contribuie la economia familiei, ci nu se implică nici să ajute la treburile casnice.
Mama, în vârstă de 75 de ani, locuiește în Pavia, în nordul Italiei. Ea încercase în zadar să-și convingă copiii să plece și un judecător a ajuns să fie de acord cu ea. Cei doi bărbaţi trebuie să părăsească locuinţa înainte de 18 decembrie, potrivit ziarului „La Provincia Pavese”.
Hotărârea stabilește că conviețuirea ar putea fi „întemeiată inițial”, în măsura în care părinții au o „obligație de întreținere” față de copiii lor, dar acum aceasta „nu mai pare justificat” ca cei doi bărbați să rămână împreună cu mama lor. Se are în vedere, de exemplu, „că cei doi acuzați sunt persoane fizice în vârstă de peste patruzeci de ani”, relatează rețeaua de televiziune RAI.
Un studiu recent Eurostat a conchis că tinerii devin independenți în medie în Italia la vârsta de 30 de ani, o cifră similară cu cea a Spaniei și a șaptea cea mai mare din UE, unde media este de 26,4 ani, Finlanda, Suedia și Danemarca având date sub 22 de ani./rcostea

(www.20minutos.es – 26 octombrie)