Daniel Djamo si Apparatus 22 la Targul de arta Artissima de la Torino

Arta contemporana din Romania va fi reprezentata la Targul de arta Artissima de la Torino, desfasurat in perioada 7-9 noiembrie 2014, de Daniel Djamo, cu solo show-ul A Family Matter, prezentat de Galeria Anca Poterasu, si de colectivul Apparatus 22, prezentat de  KILOBASE BUCHAREST in cadrul secțiunii Present Future . Participarea artistilor din Romania la Targul de la Torino este sprijinita de Institutul Cultural Roman.

Artissima este cel mai important eveniment de profil din Italia si unul dintre cele mai prestigioase din Europa, fiind cunoscut pentru programul hibrid, intre targ si festival de arta, si orientarea catre artisti cu o practica inovatoare.

Daniel Djamo (n. 1987, Bucuresti), artist interesat de istoriile personale si colective, combina instalații cu arta video si fotografie. A beneficiat de rezidențe in Paris, Chemnitz, Bruxelles, Viena si Liège. Lucrarile sale au fost prezentate in Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Rusia, Portugalia, Anglia s.a. Lucrarile sale video au fost proiectate la numeroase festivaluri de film si video art. In prezent este doctorand la Universitatea Naționala de Arte din Bucuresti. Proiectul A Family Matter propus de Daniel Djamo pentru Artissima (la standul FUXIA numarul 6) cuprinde trei lucrari:  o instalație (seria fotografica Items, 2014), un artefact (caietul de economii The Notebook, 2013) si un video ( A Last Year in 114 Minutes, 2013-2014), reunite de conceptul complex al problematizarii memoriei proceselor formative care i-au marcat evoluția ca artist.

Apparatus 22 este un colectiv multidisciplinar de arta inițiat in 2011 de Erika Olea, Drago s  Olea, Maria Farca s s i Ioana Neme s  (1979 – 2011), ca urmare a experienței comune de lucru in echipa label-ului progresiv de mod a  Rozalb de Mura (2006 -2010). Capitalizand experien ț ele din sistemul local si interna ț ional al modei, membrii colectivului au ales sa lucreze in contextul mai generos al artei contemporane . Apparatus 22 va prezenta in cadrul Present Future (6.11 – preview professional, 7 – 9.11 – in intervalul 12.00 – 20.00) o serie de lucrari recente care exploreaza relațiile complexe intre moda si economie, politica, razboi si religie. Apparatus 22 la „Present Future” – Artissima beneficiaza de sprijinul organizației add – business chance on art.