Mai puţine semafoare între Bumbeşti-Jiu şi Petroşani, aşteptare mai lungă

În aşteptarea unei decizii privind posibila prelungire a restricţiilor din Defileul Jiului, constructorul a mai redus numărul semafoarelor dintre Bumbeşti-Jiu şi Petroşani, dar avem un timp mai mare de aşteptare în coloană, pentru că se asfaltează spre Mănăstirea Lainici şi traficul se desfăşoară cu dirijarea piloţilor speciali. Sunt patru porţiuni cu lucrări de modernizare pe care şoferii le parcurg de la ora 12:00 la ora 14:00, în pauza pentru reluarea circulaţiei, pe timpul nopţii sau în weekend, atunci când DN66 nu se închide. Tot în judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis pe tronsonul de altitudine dintre Rânca şi Obârşia Lotrului. Nu este o simplă restricţie, conform indicatoarelor, ci s-au amplasat şi borduri de beton în mijlocul drumului.
În vestul ţării nu sunt probleme de fluenţă pe Drumul Naţional 7 Arad-Nădlac, în principala vamă de la frontiera cu Ungaria, încă nu avem coloane de TIR-uri. Iar principala informaţie pentru transportatorii de mărfuri – spre sfârşitul săptămânii se deschide circulaţiei şi lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, un tronson de 22 de kilometri între Cunţa şi Sălişte. Şi tot pentru şoferii profesionişti, în curând încep testele de rezistenţă pentru noul pod de la Agigea, obiectiv care asigură legătura între autostrada A4 centura Constanţei şi Portul Constanţa Sud Poarta 10 bis. Inaugurarea oficială cu trafic permis pentru tonaj superior, camioane de 40 de tone, se va face în funcţie de rezultatele probelor dinamice.
Cod galben de ceaţă pe şoselele din judeţul Harghita, vizibilitate redusă local sub 200 de metri, persistă ceaţă şi DN 2 / E 85 în judeţul Suceava. Restricţie de 30 de tone pe DN17 B Vatra Dornei-Poiana Largului.
Iar ultima informaţie – din Bucureşti: şi astăzi avem o nouă reamplasare a staţiilor RATB de la Piaţa Sudului pentru extinderea lucrărilor la pasajul subteran. Restricţiile de acum sunt o nimica toată faţă de ce va urma pe strada Niţu Vasile, la ieşirea din pasaj spre Piaţa Reşiţa.
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie)