Ce beneficii are macul pentru sănătatea ta

Cu floarea lui delicată, roşie ca sângele, macul este o prezenţă remarcabilă pe câmpuri şi în parcuri la începutul fiecărei veri.

Despre seminţele de mac se pot spune multe. Ele sunt folosite cu precădere în gastronomie, mai ales la prepararea produselor de patiserie ori a anumitor deserturi. Cine şi-ar putea imagina, bunăoară, un covrig fierbinte şi gustos fără un start generos de seminţe de mac amestecate cu sare? Aceste grăunţe mititele nu au proprietăţi narcotice. Aşadar, ele pot fi consumate fără niciun fel de teamă că ar induce stări de somnolenţă sau reverie. În schimb, seminţele sunt bogate în acid linoleic, un antioxidant minunat care luptă împotriva radicalilor liberi, protejând organismul împotriva bolilor cardiovasculare.

În afara consumului sub formă de condiment, seminţele de mac pot fi folosite şi pentru proprietăţile medicinale. Uleiul obţinut din ele este recomandat pentru masaj ori pentru hidratarea şi emolierea tenului sau a pielii scalpului.

În ceea ce priveste valoarea nutritivă a acestor bobiţe mărunte, trebuie spus că ele au un conţinut ridicat de carbohidraţi, fiind o excelentă sursă de energie. Adaugă o linguriţă cu ulei de mac la sosul de salată şi te vei bucura de un gust excelent al acestui preparat. Unde mai pui că anumite studii vorbesc depre proprietăţile benefice ale acestui ulei în lupta cu infertilitatea.