International Jazz Summit – Romania, Australia, Slovenia, Israel

Emil Bizga (Romania) și Amikam Kimelman Band Amikam Kimelman 1

Israel, 3-6 Decembrie 2014

 Emil Bizga

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină prezența trompetistului român de jazz Emil Bizga în Israel, în cadrul proiectului International Jazz Summit organizat de muzicianul

Amikam Kimelman în perioada 3-6 Decembrie 2014.

Participă:

  • Emil Bizga – trompetă (România)
  • Amikam Kimelman – saxofon (Israel)
  • Katia Toobool – pian (Israel)
  • Simon Starr – contrabas (Australia/Israel)
  • Gasper Bertoncelj – percuție (Slovenia)

Program:

În data de 2 decembrie, Emil Bizga va susține un master class la Rimon School of Jazz and Contemporary Music.

Multumiri pentru Amikam Kimelman.

Pagina evenimentului: www.icr.ro/jazz2014_ro.

 

Emil Bizga s-a format ca muzician de jazz și interpret de muzică clasică. A absolvit studii masterale de muzică clasică la Universitatea din Malmö (Suedia) și de jazz la Universitaea in Hanovra (Germania). A studiat cu muzicieni renumiți, ca Hakan Hardenberger sau Wynton Marsalis. Este cunoscut pentru concertele susținute în Europa și Statele Unite. A colaborat cu orchestre sau instituții muzicale importante, cum ar fi Niedersachen Jazz Orchestra, Bucharest Radio Big Band sau Opera din Hanovra. Printre participările sale internaționale se numără Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iași, România), Fastivalul Internațional de Jazz de la Patras (Greia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis Festival (Cracovia, Polonia) și Festivalul Internațional de Jazz de la Montreux. Detalii despre artist: http://emilbizga.com/.

Amikam Kimelman este un foarte cunoscut muzician israelian de jazz, saxofonist, aranjor și producător. Este absolvent al Academiei de Muzică Rubin de la Tel Aviv și al Berklee College of Music de la Boston. A fondat legendarul grup „Overdraft” și a condus ansamblurile de jazz „Hard Jazz Knights” și „The Human Factory”. A participat la numeroase festivaluri de jazz în foarte multe țări, dintre care amintim: festivalurile de la Grahamstown și Pretoria din Africa de Sud, EU Jazz Express (Budapesta, Ungaria), Festivalul internațional de jazz de la Essen (Germania). A urcat pe scenă alături de muzicieni de talie internațională, cum ar fi Joanne Brackeen, Lew Soloff, Jeff Berlin, Franck Amsallem, Jean Loup Longnon, Sheila Jordan, Mike del Ferro, Inaki Sandoval, Billy Cobham, Ari Hoenig sau Lou Marini; a compus și a realizat aranjamente muzicale pentru Israel Philharmonic Orchestra, The Israel Simfonietta – Beer Sheva, pentru personalități ale muzicii jazz, pop sau rock precum și pentru emisiuni TV și evenimente importante din Israel. Amikam Kimelman este director de relații externe al Rimon School of Jazz and Contemporary Music, după ce a fost rectorul acestei instituții între anii 1990 și 2014. De asemenea, este director muzical al Tel Aviv Jazz Orchestra și director artistic al casei de discuri Jazz 972. Detalii despre artist: http://eng.rimonschool.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=163.

Katia Toobool este o tânără pianistă și compozitoare de jazz din Israel. A studiat la Rimon School of Jazz and Contemporary Music și la New School in NYC, precum și cu muzicienii Jane Ira Bloom, Geri Allen și Barry Harris. A devenit cunoscută în urma aparițiilor pe scenă alături de muzicienii internaționali Eric Harland, Milena Gillard sau Gregory Hutcherson. Conduce un ansamblu muzical alături de percuționistul Edi Toobool. A concertat pe aproape toate scenele și a participat la cele mai importante festivaluri de jazz din Israel: Red Sea Jazz Festival, Tel Aviv Jazz Festival, the Shuni Jazz Festival. Detalii despre artistă: http://eng.rimonschool.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=223.

Simon Starr este un cunoscut interpret australian de jazz, absolvent al Victorian College of the Arts in Australia. A studiat cu Garry Peacock și Dave Holland. Dintre partenerii săi de scenă îi amintim pe Kevin Mahogany, Takura Rogers, Mike dell Ferro, Eli Degibri, Omri Mor, Julia Feldman, Robert Ancipolovsky. Simon Starr a produs 14 albume de jazz, rock și pop și a colaborat ca interpret la contrabas în peste 40 albume. Din 2009 s-a stabilit în Israel, unde a devenit o prezență constantă pe scenele de jazz, inclusiv ca director muzical al White City Jazz Festival in Tel Aviv. În prezent este și professor la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Detalii despre artist: http://australianjazzrealbook.com/artists/simon-starr/.

Gasper Bertoncelj, cunoscut percuționist de jazz din Slovenia, a studiat muzica la Bruckner Conservatory (Departamentul Jazz și Pop) de la Linz, Austria și la The City College of New York (studii masterale de jazz). A locuit timp de 8 ani la New York unde a studiat și a concertat cu Victor Lewis, Billy Drummond, John Patitucci, Andy Watson, a editat 3 albume de jazz ca lider al trupei „The Swingers of Jazz” la casa de discuri Arabesque Records. Detalii despre artist: http://gasperbertoncelj.com.