Autorităţile Republicii Moldova au expulzat din republică un grup de cetăţeni din Rusia şi Ucraina

Autorităţile Republicii Moldova au expulzat din republică un grup de cetăţeni din Rusia şi Ucraina, care sunt suspectaţi de tentativă de destabilizare a situaţiei în ajunul alegerilor parlamentare, se menţionează într-o declaraţie comună a Procuraturii Generale şi a Serviciului de Securitate şi Informaţii din Republica Moldova.

„Mai mulţi cetăţeni originari din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina au fost reţinuţi la 14 noiembrie sub suspiciunea de planificare a unor acţiuni de destabilizare a situaţiei publico-sociale şi de tentative de a influenţa campania electorală înaintea alegerilor din republică” – se menţionează în document. După cum au anunţat surse din cadrul Procuraturii Generale, cetăţenii reţinuţi au fost declaraţi persona non-grata şi au fost expulzate din republică.

Sursele citate nu au precizat numărul şi numele acestor persoane. Mass-media locală scrie că este vorba de activişti ai organizaţiei ucrainene „Borotba”. Amintim că alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc la 30 noiembrie.