Remedii pentru unghii puternice şi frumoase

Utilizarea în mod regulat a lacului de unghii, lucrul cu apa şi diverse substanţe chimice în mod continuu sau pur şi simplu uscăciunea excesivă, pot determina exfolierea unghiilor şi în unele cazuri îngălbenirea lor. Cei mai mulţi oameni încearcă să acopere unghiile galbene cu lac de unghii, dar acesta face mai mult rău decât bine.

În locul folosirii unor tratamente scumpe care, uneori, s-ar putea să nu funcţioneze, iată în cele ce urmează un remediu simplu, care poate face unghiile sănătoase şi fără pete, întinerindu-le:

Luaţi o lingură plină cu ulei de migdale şi adăugaţi la aceasta sucul de la o jumătate de lămâie apoi masaţi cu acest amestec unghiile şi cuticulele. Lăsaţi amestecul să acţioneze pe timpul nopţii. Lămâia acţionează ca un agent de albire asupra unghiilor iar uleiul de migdale ajută la întărirea lor.

Unghiile sănătoase sunt unghii frumoase, astfel încât asiguraţi-vă că le păstraţi curate şi tăiaţi-le adesea. Aşa cum corpul nostru răspunde la nutriţie la fel se întâmplă şi cu unghiile. Deficienţele se manifestă sub forma unghiilor fragile, în cazul lipsei de calciu sau vitamina C.

Vitamina H, supranumită biotina, de care beneficiază pielea, ochii şi sistemul nervos, este de asemenea o vitamină care ajută la menţinerea sănătăţii unghiilor. Încercaţi să includeţi în dieta zilnică alimente bogate în vitamina H cum ar fi ouăle, fasolea şi mazărea.

Studiile au arătat că aportul de vitamina C, E şi A, poate îmbunătăţi, de asemenea, starea de sănătate a unghiilor.

Unii dintre dumneavoastră poate că aţi observat pete albe pe unghii – un semn de deficit de zinc, care poate fi contracarat prin consumarea de alimente bogate în zinc precum: carne de vită, ciocolată, fructe uscate şi alune. Un alt mineral, magneziul, este de asemenea responsabil pentru creşterea unghiilor şi poate fi găsit în cereale, cartofi albi şi nuci.

Evitaţi supunerea unghiile la tratamente dure la salon în mod regulat şi acordaţi-le o pauză de lacuri ceva timp dacă observaţi că acestea încep a arăta gălbui. Purtaţi mănuşi de cauciuc, atunci când utilizaţi agenţi de curăţare.

Nimănui nu ii plac unghiile neîngrijite şi cel mai important lucru este să ne alimentăm corect şi să le acordăm atenţia cuvenită. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ne grăbim la salon pentru o manichiura sau pedichiură în fiecare săptămână, ci doar a le menţine curate.

Nu uitaţi: unghiile sănătoase sunt unghii frumoase!

Sursa: www.thehealthsite.com

Traducere şi adaptare: Carmen Oprea