Tara din suflet – Patria Romana“ – Arta copiilor romani din diaspora, expusa la Institutul Cultural Roman

Vineri, 21 noiembrie 2014, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei „Tara din suflet – Patria Romana“, organizata de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanii din afara granitelor si Limba romana, si Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii. Vor lua cuvantul Doina Mandru, critic de arta, Liviu Jicman, vicepresedinte ICR si Ninel Peia, deputat, secretarul Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii. 

Vor fi expuse 40 de lucrari de grafica si pictura realizate de copii romani cu varste intre opt si 14 ani, rezidenti in Bulgaria, Franta, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia, Spania, SUA, Ucraina si Ungaria. Lucrarile au fost selectate in urma unui concurs adresat comunitatilor romanesti de peste hotare. Initiativa si-a propus consolidarea legaturilor emotionale intre tara si tinara generatie din diaspora. 

Lucrarile  – printre care imaginea unor munti desenati cu migala, a unor biserici ascunse dupa copaci rasuciti, a cerului care cade ca o perdea in trei culori sau a unei clepsidre in care Romania trece din sine in sine – vor fi expuse in sala ICR. 

Expozitia poate fi vizitata pana luni, 24 noiembrie 2014