Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român prezintă filmul artistic românesc „Filantropica” la Cinematografului Belvárosi Mozi din localitate

filantropicaDuminică, 23 noiembrie, de la ora 18.00 , Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta prezintă filmul artistic românesc „Filantropica” la sala Balázs Béla a Cinematografului Belvárosi Mozi din Seghedin. Difuzat sub genericul „Dinică 80+”, filmul regizat de Nae Caranfil în anul 2002 este una dintre ultimele realizări ale actorului român Gheorghe Dinică, omagiat anul acesta atât la Budapesta, cât şi la Seghedin, la opt decenii de la naşterea sa.

Filmul s-a bucurat de apreciere internaţională şi de premii precum: Premiul juriului la Festivalul internaţional de la Mons, Premiul publicului la Festivalul de film de la Paris, Premiul special al juriului la Festivalul „goEast” de la Wiesbaden şi Premiul publicului la „Weekend-ul Internaţional al Filmului” de la Würzburg.

De asemenea, joi, 27 noiembrie 2014 , de la ora 18.15, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta organizează în acelaşi loc o vizionare a filmului pentru elevii de la liceele „Radnóti Miklós” şi „Ortutay Gyula” din Seghedin.

 

Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba maghiară.