Sancţiunile internaţionale şi scăderea preţului petrolului nu vor avea consecinţe asupra economiei ruseşti – susţine Vladimir Putin

Sancţiunile internaţionale şi scăderea preţului petrolului pe piaţa mondială nu vor avea consecinţe catastrofale asupra economiei ruseşti – afirmă preşedintele Vladimir Putin. El a vorbit, astăzi, într-un amplu interviu acordat pentru agenţia rusă de ştiri Tass despre relaţiile cu Occidentul, dar şi despre planurile sale legate de o nouă candidatură pentru funcţia supremă în stat.

Preşedintele Vladimir Putin a respins categoric posibilitatea ca Rusia să se ia la întrecere cu Occidentul şi să construiască o nouă cortină de fier, după cum şi altora, a spus el, le va fi imposibil să construiască o asemenea barieră în jurul Rusiei. Referindu-se la răcirea relaţiilor cu Occidentul, Vladimir Putin a declarat că nu se simte inconfortabil în aceste condiţii şi rămâne deschis contactelor cu liderii occidentali cu condiţia ca acestea să se axeze pe rezultate şi nu să se reducă la discuţii informale şi bătăi pe umăr.

Actuala scădere a preţului petrolului nu va avea efecte catastrofale pentru economia rusă – a declarat liderul de la Kremlin şi, admiţând că poate să aibă un caracter artificial, a afirmat că poate lovi şi interesele celor ce o provoacă. Liderul de la Kremlin a declarat că nu intenţionează să rămână preşedinte pe viaţă, dar nu a exclus posibilitatea să candideze din nou la funcţia supremă în anul 2018 şi a respins alegaţiile din presă cu privire la starea sa de sănătate.