Alertă pe aeroportul JFK, din New York

În Statele Unite, autorităţile au intrat în alertă, după ce a fost semnalată eventuala prezenţă a unei bombe la bordul unui avion ce a aterizat pe aeroportul JFK din New York. Potrivit presei americane, aeronava venea de la Barcelona.

Unităţile speciale ale poliţiei aeroportului newyorkez şi pompierii au sosit imediat la faţa locului pentru a investiga şi căuta eventuala bombă într-un hangar special destinat unor asemenea incidente. Autorităţile Departamentului Poliţiei Aeroportuare spun că circumstanţele ameninţării cu bombă sunt încă neclare. Pasagerii au fost evacuaţi rapid din avionul liniilor aeriene American Aerlines.

Se pare că nimeni nu a fost rănit. Conform unor surse ale poliţiei, ameninţarea ar fi fost făcută telefonic. Astăzi este una dintre cele mai aglomerate zile din an pe aeroporturile americane. Duminica ce urmează, sărbătorii Zilei Recunoştinţei, este ziua în care se înregistrează cel mai mare număr de călători din întreg anul. Nu este clar încă modul în care operaţiunile de urgenţă vor afecta celelalte operaţiuni de pe Aeroportul JFK din apropierea New York.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 noiembrie