Un Ferrari cu dedicaţie

sergio1

Primul Ferrari Sergio a ajuns în Emiratele Arabe Unite, fiind livrat într-un cadru festiv proprietarului SBH Royal Auto Gallery.
Acest bolid a fost desenat de Pininfarina şi este construit într-o serie limitată de doar şase exemplare. Cu acest model, Ferrari a dorit să aducă un omagiu celebrului carosier Sergio Pininfarina şi să marcheze, totodată, cei 60 de ani de colaborare, timp în care pe porţile uzinei italiene au ieşit multe opere de artă semnate Pininfarina.
Ferrari Sergio are la bază modelul 458 Spider, utilizând platforma tehnică a acestuia. Sub capotă se află motorul V8 aspirat de 4497 cmc ce dezvoltă 605 CP şi care garantează un sprint de la 0-100 km/h în doar trei secunde. Caroseria are o formă simplă în care se regăsesc multe influenţe Pininfarina din anii ’60-’70. Proporţiile au fost împinse către extrem, cu partea frontală care pare că se contopeşte cu cea posterioară printr-un element central de culoare gri carbon.

sergio4
Ca şi în cazul celorlalte modele Ferrari proiectate de Pininfarina, designul reprezintă un mariaj reuşit între funcţie şi estetic. Astfel, spoilerul din faţă optimizează coeficientul aerodinamic dar are şi rol de răcire pentru radiatoare. Rollbar-ul protejează ocupanţii în cazul unei răsturnări dar înglobează, totodată, luneta. In faţă, farurile sunt carenate într-un stil clasic în timp ce stopurile circulare reprezintă o altă etapă din istoria Ferrari.
Fiecare din cele şase exemplare Ferrari Sergio a fost configurat de către viitorul proprietar în centrul Tailor Made din Maranello. Aici, clienţii au posibilitatea de a opta pentru diferite tipuri de materiale, finisaje şi culori, rezultatul fiind de multe ori un automobil unic.

Text: Valentin Bradateanu

Foto: Newspress

sergio3