Producătorul auto german Audi îşi informează clienţii, prin pagina sa web, dacă autoturismul lor este sau nu afectat de scandalul noxelor

Producătorul auto german Audi îşi informează, începând de ieri , clienţii din Germania, prin intermediul paginii sale web, dacă autoturismul lor este afectat de scandalul noxelor. Începând de săptămâna viitoare, va face acelaşi lucru şi în cazul clienţilor din alte ţări.
Reporter: Andreea Marin – Proprietarii de autoturisme Audi vor trebui să introducă numărul de identificare al maşinii pe pagina web www.audi.de şi vor putea afla dacă aceasta este sau nu implicată în scandalul motoarelor trucate. Începând de săptămâna viitoare, această funcţie va fi disponibilă şi pe site-ul Audi din alte ţări. De asemenea, posesorii acestei mărci a Grupului Volkswagen pot obţine informaţii şi prin intermediul concesionarilor şi al birourilor de relaţii publice naţionale. Autorităţile din Statele Unite au anunţat că vor extinde investigaţiile şi la alte companii auto, pentru a vedea dacă şi acestea au trişat la testele de noxe. Peste 25 de modele diesel urmează să fie examinate de Agenţia americană de Protecţia Mediului, pentru a se vedea dacă emisiile poluante sunt mai mari decât cele rezultate din testele oficiale.