UDMR va ieşi de la guvernare

UDMR va ieşi de la guvernare, a reafirmat în această seară liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Cu toate acestea, formaţiunea pe care o conduce va asigura sprijin pentru noua echipă guvernamentală şi proiectele sale importante.

Kelemen Hunor: După ce vom analiza noi în grupurile parlamentare, vom da un răspuns, dar în ceea ce mă priveşte, eu sunt convins că în acest moment trebuie să meargă mai departe acest guvern. Sigur, nu ştim cu cine, cu ce miniştri şi cu ce partide în continuare, mai puţin UDMR, dar în principiu nu avem nici un motiv să nu dăm vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi.

Noua structură a guvernului va fi prezentată Parlamentului lunea viitoare, când va fi solicitat un vot de încredere pentru echipa executivului, a declarat astăzi premierul Victor Ponta. El intenţionează să îi coopteze în noul guvern, pe lângă social-democraţi, şi pe reprezentanţii UNPR, PC şi pe liberalii care alături de Călin Popescu-Tăriceanu vor să formeze Partidul Liberal Reformator.

Victor Ponta: Joi, vineri discutăm şi despre structura Guvernului şi ministere, dar până atunci vreau să finalizăm aceste priorităţi de guvernare şi parlamentare pentru 2015 şi 2016, în aşa fel încât luni, când venim în faţa Parlamentului, să arătăm foarte clar ce dorim să facem în următorii doi ani de guvernare. Trebuie să avem o agendă comună, că nu ne strângem să guvernăm doar pentru ce număr de poziţii, ci pentru lucrurile pe care dorim să le facem în 2015 – 2016, care sunt, în esenţă, programul de guvernare al Uniunii Social Liberale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie