Ordonanţa de Urgenţă a guvernului privind migraţia aleşilor locali a fost adoptată de Senat

Ordonanţa de urgenţă a guvernului privind migraţia aleşilor locali a fost adoptată de Senat. În timpul dezbaterilor, liderul grupului PSD, Ilie Sârbu a susţinut necesitatea unei altfel de reglementări.
Ilie Sârbu: Argumentele noastre au fost altele, că am fost USL, că oamenii erau bulversaţi, că au votat una, s-au trezit că o parte din USL a plecat aşa, peste noapte.
Realizator: Opoziţia a criticat însă documentul, despre care spune că încurajează traseismul politic, iar PNL a anunţat deja că îl va contesta la Curtea Constituţională.
Liderul Grupului PNL din Senat, Puiu Haşoti: S-a încurajat cea mai nocivă practică politică din România la nivel local, judeţean şi naţional. După ce traseismul politic a schimbat majorităţi locale judeţene şi naţionale, acum, prin acest act normativ, se dă o lege care încurajează schimbarea acestor majorităţi, ceea ce incalificabil din punct de vedere politic.
Realizator: Documentul care urmează să fie trimis preşedintelui spre promulgare le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul fără riscul de a pierde mandatul. Senatul a fost for decizional în acest caz, după ce actul normativ a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 decembrie)