Revoluţia română de la Bucureşti, după 25 de ani – dezbatere organizată de Radio România Cultural la Librăria Humanitas Kretzulescu

Radio România Cultural organizează, miercuri, 17 decembrie, de la ora 12:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti, ultima dezbatere publică din cadrul proiectului Baricada Culturală, destinat marcării celor 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Invitaţii lui Răzvan Dolea sunt revoluţionarii de atunci: Ion Caramitru, Florin Iaru şi Petre Roman, alături de istoricul Constantin Corneanu şi de scriitorul Bogdan Hrib.

Tema discuţiei va fi legată de evenimentele din urmă cu 25 de ani care au condus la căderea regimului Ceauşescu şi de împlinirea idealurilor celor care au strigat şi au murit pentru libertate.

Dezbaterea de la Bucureşti este ultima dintr-o serie de întâlniri cu public, organizate de Radio România Cultural în oraşele cu puternice semnificaţii în lupta anticomunistă: Sibiu, Timişoara şi acum în Capitală.

Înregistrările acestor dezbateri sunt programate în luna decembrie pe toate frecvenţele FM ale Radio România Cultural şi online, pe www.radioromaniacultural.ro.

Miercuri, 16 decembrie, de la ora 19:00, Anca Mateescu invită publicul la o rememorare e evenimentelor de la Timişoara, oraş în care s-a strigat pentru prima dată „libertate”!. Invitaţii dezbaterii organizate la Memorialul Revoluţiei din Timişoara sunt revoluţionarii Traian Orban, preşedintele Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, scriitorii Daniel Vighi, Viorel Marineasa şi Lucian Vasile Szabo, precum şi pe Adrian Kali, profesor de istorie.

Duminică, 21 decembrie, de la ora 20:30, publicul Radio România Cultural îşi va putea aminti de evenimentele de la Sibiu, un alt oraş în care s-a scris cu sânge istoria revoluţiei române, prin intermediul dezbaterii înregistrate la Librăria Habitus, de Corina Negrea. Invitaţii acestei rememorări sunt Dan Toader, revoluţionar, profesorul universitar Horaţiu Rusu şi lectorul universitar Gabriel Şerban, de la Universitatea Lucian Blaga, Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, şi Nicu Cherciu, unul dintre fotoreporterii care au imortalizat Revoluţia de la Sibiu.

Ultima dezbatere a proiectului Baricada Culturală, care va reaminti de evenimentele de la Bucureşti, va fi difuzată la Radio România Cultural, luni, 22 decembrie, de la ora 19:00.

În toată această perioadă, Radio România Cultural difuzează, în fiecare zi de la ora 22:00, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, filme documentare legate de evenimentele care au condus la căderea comunismului în întreaga Europă de Est.

RADOR – 11 decembrie