O reţetă simplă, rapidă, în stil englezesc, nişte fursecuri foarte gustoase şi potrivite lângă o cană de ceai fierbinte sau o cafea 🙂
125 grame de stafide se înmoaie într-un bol cu apă şi 3 linguri de rom, timp de jumătate de oră
Între timp se prepară aluatul:
125 grame unt se amestecă cu 125 grame zahăr (5 linguri) – ies mai gustoase cu zahăr brun!
Se adaugă pe rând două ouă, apoi 125 grame de făină bine cernută (6 linguri cu vârf)
Se pun stafidele şi se amestecă bine compoziţia
Eventual, se poate pune o linguriţă de cafea măcinată în acest aluat
Se tapetează o tavă cu foaie de copt, se formează grămăjoare de aluat care se pun cu lingura pe foaia de copt, la distanţă destul de mare una de alta (fursecurile vor creşte puţin, o dată ce se coc), apoi se dau la cuptor pentru 10 minute. Vor ieşi două tăvi de fursecuri din aceste cantităţi (pe care le putem dubla, tripla… etc)
Pofta bună!
Daniela Sîrbu