Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit ieri în Lacul Siutghiol au decedat

Cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit ieri în Lacul Siutghiol, din staţiunea Mamaia, au murit. Echipele de intervenţie au scos din apă în această dimineaţă şi ultima victimă. O anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului a fost deja începută, iar între timp, toate elicopterele SMURD vor sta la sol.
Accidentul aviatic de ieri are loc la mai puţin de o lună după ce un alt elicopter cu zece militaru la bord s-a prăbuşit în nordul judeţului Sibiu şi la aproape un an de la acidentul din Munţii Apuseni.
Primul care a deschis seria neagră a accidentelor cu aparate de zbor produse anul acesta în România este cel din 20 ianuarie din Munţii Apuseni, în care au murit cunoscutul pilot Adrian Iovan şi studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul şi patru medici au fost răniţi. Avionul de mici dimensiuni care efectua un zbor umanitar s-a prăbuşit în condiţii de ceaţă. Deşi după impact toţi membrii echipajului erau în viaţă, orele bune în care i-au aşteptat, răniţi şi în frig, pe salvatori le-au fost fatale pilotului şi tinerei de 23 de ani. Motivele pentru care localizarea lor s-a făcut atât de greu nu au fost încă elucidate. După zece luni, o altă tragedie se produce în apropiere de Sibiu. Opt militari mor după ce elicopterul în care se aflau ia foc în aer şi se prăbuşeşte într-o zonă împădurită. Cei doi supravieţuitori au însă mai mult noroc, pentru că sunt găsiţi imediat de doi ciobani care îi ajută să comunice la 112 date despre locul în care se află. Din nefericire, deşi a ajuns la timp la spital, unul dintre supravieţuitori a decedat ulterior, crescând la nouă numărul victimelor accidentului. Dacă în aceste două situaţii condiţiile meteo nefavorabile au contribuit la producerea unor tragedii, până în acest moment nu se poate afirma acelaşi lucru şi despre elicopterul SMURD căzut în apele lacului Siutghiol.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 decembrie)